Little Venice Apartment 2

London W2

This 75sq.m apartment was converted from the un-modernised part first floor of an 1850’s built Grade 2 Listed white stuccoed four storey mid–Victorian villa by the Regents canal in Little Venice.

Structural works were carried out allowing removal of walls to produce a large open plan sitting room with a kitchen at one end and access to a balcony at the other end. A new steel frame was inserted within the ceiling/floor void above into order to raise the finished ceiling height to 3.25 metres high in the new sitting room area.

The result is a larger open plan sitting room with a kitchen at one end and access to a balcony at the other end. The rest of the new accommodation amounts to two bedrooms and a bathroom.

The kitchen becomes the focal point in the sitting room and is designed as a strong visual element. While the overall design has very clean streamlined lines, the use of colour allows it to become an integrated part of the room as well as an actual installation/piece of art in the same way as hanging a painting or mobile on a wall. The colours were selected to compliment the ‘Blow Up’ screen print owned by the client. The idea is that the kitchen does not look like a kitchen.

Jonathan did an excellent job. The project came in on budget even though there were some unexpected things that came up along the way - not to do with Jonathan but to do with previous works done on the building – which was quite some achievement.

He managed the builders very well, and gave excellent after sales service without charge. I would recommend him highly.

Tony Stern, Client

Publications

Magazines:

• The Times Magazine, February 2003
• Elle Decoration, July 2003
• The Times Magazine, April 2003

Books:

• Small Environments, Published by Rockport, 2007
• The New Apartment, Published by Loft Publications, 2007
• Ultimate Bathroom Design, Published by teNeues 2004