Uli, Ladbroke Road

London W11

A modern approach to Asian dining - conversion of a former grocer’s shop into a new restaurant with bar, private dining room and large outdoor terrace.

A modern approach to Asian dining - conversion of a former grocer’s shop into new restaurant with bar, private dining room and large outdoor terrace.The brief for this project was to create an Asian restaurant without using any references that would normally be associated with far eastern design.Instead the food - which is fresh, light and healthy - became the starting point for the interior.

The defining feature of the space is a lattice structure made from limed wood, which fulfils several purposes. In the bar area it is used as shelving and display and also as screening to the unattractive courtyard to the rear while the side returns provide separation to the corridor and front seating area.

Coloured infill panels in carefully selected shades of blue and contrasting deep brown add more separation where required and although the colour combination sounds unusual - combined with the distressed limed oak flooring and banquette, it works very well to create a harmonious environment.

As a final quirky touch, three ‘hanging garden’ lights were installed over the dispense bar, each filled with cascading indoor exotic plants which add an organic and natural feel to the space.

A great asset to the restaurant is the large outdoor terrace, which provides plenty of space for al-fresco dining. Its layout is configured to visually continue the inside out, which works particularly well when the large restored original sash window is opened.

http://ulilondon.com

“The entire journey on this project with JCA, from developing the concept to opening the doors of ULI has been remarkable. They have surpassed every expectation that we had and delivered a world-class restaurant, despite having to skilfully circumnavigate many of the challenges associated with reconfiguring and restoring older buildings."

Graham Rebak, Owner