William Curley

Belgravia, London SW1.

A new shop and dessert bar for award winning chocolatier William Curley. The project involved the complete strip out and subsequent fit out of a ground floor retail space and basement. For this project we thought of chocolate in terms of origin and procurement. We chose less common motifs, like the gold leaf artwork for the corner banquette depicting cocoa trees. The three dimensionally arranged, hessian clad, padded panels behind the counters reference cocoa bean sacks.

Custom made, clear glass lighting pendants loosely resemble cocoa pods.

The rest of the palette consists of reclaimed pine flooring, limestone counters and surfaces, burnt orange, leather, oak joinery and a long spray lacquered ceiling raft to unify various elements while drawing the eye down to the back of the shop.

A demonstration kitchen for chocolate courses and workshops lie on basement level.

 

William Curley

I was recommended by a friend about Jonathan Clark, as the ideal architect for our new store in Belgravia. He listened carefully to our brief and our aspirations for the shop. Jonathan then created what we feel is a beautifully designed space where every last detail was thought through, giving our chocolates and patisserie the show case they deserve.

William Curley

Publications

Magazines:

• FX Magazine, April 2010
• Design Week
• Total Retail, March 2010